Premiär för Mattias Stenbergs bonbonniere

Mattias Stenberg 215 augusti 2013 fick Mattias Stenberg ta emot designpriset Nova, som delas ut till ”bästa unga nordiska formgivare” och är ett samarbete mellan Formex, inredningstidningen Plaza Interiör och det på Humlegårdsgatan i Stockholm belägna designgalleriet Gallery Pascale. I juryns motivering stod bland annat att han har ett formspråk präglat av självklar säkerhet, hans produkter är geniala i sin enkelhet och att hans handlag och konceptuella talang visar sig i hans mångsidighet och imponerande precision.

Det är faktiskt bara drygt två år som Mattias med sin Studio Vision på heltid varit verksam som formgivare, innan dess arbetade han som ingenjör med produktplanering som specialgebit. Beslutet att helhjärtat ägna sin talang åt formgivning har visat sig var klokt. I varje fall så här långt. Två av hans produkter: lampan Demilamp för Designhouse Stockholm och den bärbara pallen Carry On för Offecct har rönt stor uppmärksamhet och bidrog förstås till att just Mattias Stenberg i hård konkurrens blev den som blev utsedd till årets Novaprismottagare.

–  Sedan 15 augusti har jag haft det fullt upp. Redan innan Nova-priset såg det bra ut i orderboken och nu har jag tagit på mig ytterligare uppdrag som ska mynna ut i nya produkter framåt hösten. Rent praktiskt har jag jobbat med saker som kommer att presenteras dels på Formex och några andra som blir klara till Möbelmässan månaden efter.

Vi är förstås nyfikna på vad du ska visa på Formex?

– Det blir en liten rolig glasgrej jag gjort för Gallery Pascale. En glasskål med lock, faktiskt. Lite löst inspirerad av den gamla tidens bonbonnierer. En bonbonniere är alltså en konfektyrskål i porslin, som på 16- och 1700-talet tronade på framskjuten plats i hemmen. Det blir ett omtag på den typen av skål. Jag tror så mycket på det här att vi har myntat uttrycket ”Förvaring i det öppna”. Man behöver kanske inte gömma undan allt i skafferiet utan låta det stå framme!

Skålen heter La Pomme – Äpplet – och ställs ut både på Formex och på Gallery Pascale under mässperioden. Mattias Stenberg kommer personligen att finnas närvarande lite från och till. Både i Älvsjö och på Humlegårdsgatan.

Vad gillar du Formex, förresten?

– Jag tycker det är en spännande mässa för att den har en så stor bredd; från finrummets varumärken till den lokale entreprenören.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Bild | Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s