Underbar mässa tycker nästa generation Jenelius

wpid-1376824981972.jpg                              Lena Jenelius med dottern Maria.

Första gången Lena Jenelius besökte Formex låg mässan i Sollentuna. Då var hon där med sin butiksinnehavande mamma. Nu är det nästa generation som får följa med; Lenas dotter Maria är visserligen inte fyllda 18 år, men har ändå ett antal mässbesök bakom sig.

– Vi har precis stängt vår fysiska butik – Lena Widgar Design i Järfälla – och finns numerar enbart på nätet, berättar Lena. Jag jobbar med grafisk formgivning och designar i keramik, betong och trä m m. Vi både producerar och säljer själva.

– Trots att vi egentligen inte är här och letar har  vi upptäckt en hel del bra-att-ha-saker som jag inte tänkt på och som vi nog kan ha med i vår webbshop. Det är dessutom nyttigt att ha med sig ett par unga ögon som ser på saker och ting ur ett annat perspektiv.

– Jag är prylgalen så jag tycker det är underbart att vara här, fyller sjuttonåriga Maria i.

Du hjälper redan till med butiken; tänker du ta över så småningom?

– Det är jag ganska säker på!

Är det något ni saknar här på Formex?

– Vattenbehållarna där man kunde få  en mugg vatten mellan varven och bänkar att slå sig ner och fundera på. Det tror vi var bra för försäljarna också, då kunde man som inköpare ta snabbare beslut medan man satt där och tänkte.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s