Kryddofter från münchmedia på Formex

Herbaria

Intervju med Ingrid Münch:
Du är återkommande utställare på Formex. Varför är det viktigt för dig att vara med på Formex?

Det är ett effektivt sätt för oss att skapa en ”butik” där vi kan visa upp företaget och Herbarias kryddor, skapa samtal kring kryddor och matlagning – inspirera, bjuda på smakprov och ge förslag på exponering av kryddorna. Helt enkelt att bygga vårt varumärke och ge vår vision och passion vidare till butikerna som säljer våra produkter.

Får du besök av många återkommande kunder i montern?

Ja, det är det som ger inspiration till nästa mässa – att få träffa kunderna och lära känna dem. Det är ett oslagbart sätt att fånga upp hur produkterna fungerar ute i butik. Vi utbyter också recept och kryddtips, connectar på Facebook och Instagram …

Har ni lika mycket besökare alla dagar på mässan?

Det brukar vara flest som gör sina inköp torsdag och fredag men på mässan i januari hade vi kö för att lägga order direkt på söndagsmorgonen.

Har ni några aktiviteter i montern?

Ja, vi kommer ha ett par tävlingar för att få in visitkort och bygga vårt kundregister. Vi ställer ut tillsammans med Kinna Jonsson på Klefstad förlag, hon kommer lotta ut konsultation i hur man som butik hanterar sociala medier. Vi kommer söka samarbete med ambassadörer för Herbarias ekologiska kryddor och lotta ut kryddburkar till de som lämnat visitkort.

Vilka nyheter kommer ni presentera under Formex?

Ett riktigt spännande skafferisortiment! Syrliga Edeltraut är för syrning och tillverkning av surkål med smak av cubebepeppar, kummin och enbär. Tutto Mio! med rosmarin, korianderfrö och lagerblad passar till ljuvliga antipastirätter. Och den ädle Graf von Lax med hickory röksalt, kyndel, citrus och olika pepparsorter bidrar till rökig smak åt gravat ankbröst och förnyar smaken på gravlaxen.

Det låter som ett nostalgiskt tema, är vi mogna för att låta oss inspireras av gamla tillagningsmetoder?

Ja, vi tror det. Vår Edeltraut minner om svunna tider smakmässigt, en längtan till det genuina. Det är jättepopulärt att syra och göra egen surkål nu, och surkål med vitvin kryddat med Edeltraut blir fantastiskt gott. Tutto mio! är också en krydda för konservering av grönsaker och jag ser jättemycket fram emot att få reaktioner på Graf von Lax.

De där riktiga basprodukterna kanel, oregano och timjan – finns de också hos Herbaria?

Ja, det är också nytt inför hösten – bland annat en ljuvligt doftande söt paprika från Szeged i Ungern, den skördas sju gånger per säsong för att bara de mogna frukterna har den rätta smaken. Över huvud taget tillhör Herbarias odlare de allra skickligaste. Lavendelblommorna som har otroligt stark smak, kommer från Rosornas dal i Balkanbergen och den malda kanelen från nationalparken Kerinci-Seblat på Sumatra är mycket exklusiv – jag har aldrig doftat något liknande. Vi har totalt 14 olika baskryddor – däribland också oregano, timjan, rosmarin, spiskummin, gröna kardemummakapslar.

Kommer du att vara representerad i någon trendutställning på Formex?

Ja, vi är jätteglada över att vara med, jag tog kontakt med Jan Rundgren så snart jag fick reda på utställningens tema och vad han behövde av föremål. ”Eat, meet enjoy” passar perfekt till våra produkter. Jan tyckte burkarna var jättesnygga och ville ha produkter till en kvadratmeter. Och det har han fått – besökarna kan knappast missa dem!

Kontaktperson Ingrid Münch, tel 0709 38 55 53

Du hittar münchmedia i monter B16:10 på Formex, Stockholmsmässan

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kryddofter från münchmedia på Formex

  1. Ping: Läs Formex Magazine i dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s