KHVC – konsthantverkare i centrum

Av Konsthantverkscentrum flera hundra medlemmar ställer ett tjugotal ut i ett pärlband av montrar längs högra gången i Hall B. Där bjuds på en lockande överblick över unika och småskaligt tillverkade produkter. Tilltalet är personligt och exempel på utställda produkter är väskor, klockor, glas, pallar, fönstersmycken, kläder, krukor, kannor, koppar och filtstövlar.

 

wpid-1376729356454.jpg

Just filtstövlarna hittade vi hos Viktoria Melinder från Nordingå i Ångermanland. Detta är hennes debut på Formex och det kunde knappt börjat bättre: stövlarna som hon gjort är nominerade till Formex Formidabelpriset, en av tjugo utvalda bland ca 300 bedömda bidrag. Vem som vinner tillkännages vid nästa mässa, i mitten av januari.

– Jag har inte ens tänkt tanken att jag skulle vinna, säger Viktoria, som fått sin utbildning bland annat på Hantverkets Vänners Textilskola i Stockholm.

– Det är första gången jag visar stövlarna offentligt och jag har lärt mig massor av att vara med här. Många spännande kontakter och så är det så roligt att få träffa andra konsthantverkare från hela landet. Vi har ju ett ganska ensamt yrke annars.

Lisa gör mesta delen av jobbet själv, en viss del av tillverkningsprocessen överlåter hon åt en skofabrik som ligger några mil hemifrån Nordingå.

– Jag har fått mycket positiv respons, avslutar Viktoria, nu väntar jag bara på den första beställningen.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s