Hög mysfaktor bland Västergårdens skafferiprodukter

Familjeföretaget Västergården har med anledning av sitt tjugoårsjubileum satsat lite mer än vanligt på sin 41:a Formexmonter. Med sig från verkstaden i Fiskhamnen i Göteborg har man inte bara tagit keramik utan också godis, kakor, glögg och choklad. Festligt, mysigt, ombonat – ja det är inte utan att vi blir betuttade i det charmiga upplägget.

Vid en drejskiva sitter mamma Mia och drejar krukor.

wpid-1376650285543.jpg

– Det är min man som bjuder på kanelglögg i boden, min dotter därborta har designat etiketterna på våra godisförpackningar och där är min son som står och säljer. Hemma i Göteborg brukar deras mormor hoppa in och hjälpa till att packa varor. Vi har inte haft en lugn stund sedan mässan öppnade, här är folk hela tiden.

Alla Västergårdens produkter tillverkas i Sverige. Keramiken görs av Mia själv. En kruka tar femton sekunder, hon kan göra 60 i timmen och på en vecka nästan 600 krukor, det måste finnas tid till annat också.

– Det går automatiskt, jag behöver inte tänka på vad jag gör. Istället brukar jag till exempel fundera på vad vi ska ha till middag.

Jaha, och vad blir det för mat i kväll då?

– Buffén på hotellet. Så det är inte så mycket att fundera över. Jag får väl tänka på något annat…

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s