Gästutställning på entrétorget: Mateus julinstallation

 

4-Fruit-platter_red

All Mateus keramik är tillverkad för hand i Portugal. I år fyller företaget 20 och det firas bland annat med en gästinstallation på Formex mässans entrétorg. Uppdraget att utforma installationen har gått till JoAnn Tan Studio, som i Sverige kanske är mest kända för sitt fantastiska arbete med NK:s skyltfönster i Stockholm. Ulf Modén är visual merchandiser på JoAnn Tan Studio och kreativt ansvarig för installationen.

– Tanken är att görs en traditionell juldukning och vi hoppas att besökarna ska få inspiration och känna lite julkänsla trots att det fortfarande är sommar. Så traditionellt det kan vara med Mateus vill säga.

Har Mateus någon särskild julkeramik?

– Nej, de har samma sortiment året runt så vi kompletterar med snöstjärnor och får skapa julmiljöer runt omkring keramiken. Vi kommer att plocka med en del nyheter i sortimentet: en väldigt fin blomkruka, skålar, fat och askar.

Så läget är under kontroll?

– Jadå, jag har varit med och gjort idéinstallationer på det här entrétorget innan, senast för ett par år sedan. Så det är lugnt.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s