Gästspel: Lounge by Habitat

 

Bild PER WENNBERG 024

För första gången någonsin bjuder Formex in en inredningsbutik att utforma den 170 kvadratmeter stora loungen på entrétorget. Det är den av Sir Terence Conran grundade inredningskedjan Habitat som står bakom, lämpligt nog i samband med att de den 15 augusti öppnar sin första butik i Sverige – på varuhuset PUB i Stockholm.

Inredaren och stylisten Per Wennberg, som i 13 år arbetat på tidningen Sköna Hem men nu sedan ett år tillbaka är frilans, är ansvarig för utformningen av loungen.

– Det kändes väldigt hedrande när jag fick uppdraget måste jag säga. Samtidigt har det varit en stor utmaning att försöka skapa något eklektiskt när man haft ett och samma företags produkter att tillgå. Men det fixade sig!

Hur har dina tankebanor gått under processen?

– Loungen ska fungera som en oas dit man kan gå in och ”gömma sig” och sondera och sortera alla intryck man får när man går runt på mässan. Vi har försökt skärma av med lite väggar och hela loungen omsluts av en transparent silduk som ger en luftig atmosfär. Jag har utgått från Habitats färgskala och velat skapa två avdelningar. Ena halvan manligare och stramare, andra lite mjukare och med mer lutning åt recykling och ekologiskt material.

Är det bara att slinka in?

– Ja, och slå sig ner i närmaste soffa eller fåtölj.

Serveras det någon förtäring eller bakgrundsmusik?

– Nej, detta är en plats för vila. I en sober, rogivande och stillsam miljö.

Vad ser du personligen mest fram emot under mässan, förutom att hänga i loungen?

– Föreläsningarna. Jag vill lära mig hur andra tänker kring temat Eclectic Touch. Hitta nyckeln till det. Det är lite svårt. Visst kan man blanda hur som haver och hej och hå, men de som är duktiga på det gör det med en twist och det krävs en hel del kunskap och ett tränat öga för att få till det. Temat ligger i tiden så det ska bli spännande.

Själva ordet eklektiskt är dessutom ganska knepigt?

– Ja, man säger gärna excentriskt, haha. Vi får väl se hur det blir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s