Tips till dig som besöker Stockholm i augusti – del 2

Det finns en mängd roliga och fantastiska ställen att upptäcka i Stockholm. Om du har tid över när du är här i anslutning till Formex mässa så har vi några personliga tips till dig. Vi frågade bland andra våra föreläsare om deras favoritställen i stan. Vi publicerade tidigare del 1 av dessa tips, och här är del 2.

Stockholm Nybroviken

Trendexperten Stefan Nilsson från Trendgruppen har föreläst många gånger på Formex samt sitter med i expertjuryn för Formex Formidable. Här kan ni läsa Stefans tips:

”Jag vill tipsa om två nya inredningsbutiker i Stockholm. Lotta Agaton Shop, Rådmansgatan 8. Svenska superstylisten Lotta Agaton som sätter smakstandarden i Sverige via fantastiska reportage i massor av svenska och internationella tidningar, har öppnat en egen butik med unik rekvisita. Verkstan-Stockholm, Nytorgsgatan 23 B.

En annan superstylist som öppnat egen inredningsbutk är Filippa Egnell. På Södermalm samlar hon sina bästa inredningsprodukter från hela världen.”
_______________________________________________________

Anna Skipper  är en utav Formex föreläsare i augusti och kommer att inspirera och lära ut grunderna till en hälsosammare livsstil. Här kan ni läsa Annas tips:

”I augusti är det skördetider på Rosendahls trädgård på Djurgården.
Detta får man inte missa. Självplock i deras vackra trädgård och ekologisk mat serveras i växthuset. Middagstips Tabbouli på Tavastgatan Södermalm – fantastisk libanesisk mat och goda viner”
_______________________________________________________

Tips från Frida Arnqvist Engström från företaget Kurbits.nu, som har en föreläsning i augusti på Formex om Do it Yourself

”Gå och se Liljevalchs DIY-utställning Home Sweet Home med fokus på inredning, eller ta dig till Artipelag och se den pågående träutställningen, Ett två trä, där svenska designklassiker trängs med nyskapande träprodukter. Vill du äter du i Artipelags restaurang med de strålande omgivningarna, men jag tipsar också gärna om ett av mina favoritställen på söder, resturangen Babajan.”

______________________________________________________

Bron över till Skeppsholmen
Bron över till Skeppsholmen där Moderna Museet och Arkitektur- och designcentrum finns.

Svenska Moderådet med vd Lotta Ahlvar har uppdraget att tolka och gestalta höstens och vinterns trender i Formex Trend Zone samt håller föreläsningar om trender under mässans gång. Här kan ni läsa Lottas tips:

Lotta tipsar om Stockholm Fashion Weeks egen guide  där en restaurangfavorit är B.A.R Blaiseholmens Akvarium & Restaurang

”Här kan man ta något enkelt vid bardisken och samtidigt kolla in ostronöppning eller väljer en långsittning i stora salen där man har utsikt över fiskstanken och ännu levande mat. Ett måste är att se utställningen: The Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the CatwalkArkitektur- och designcentrum. Kan även kombineras med ett B.A.R besök.

Den shoppingsugne ska inte missa:
H&Ms nya koncept; & Other Stories
En rolig shoppingsajt är webbbutiken för ungt svenskt mode: Swedish Fashion Store

_____________________________________________________

Sara Linander från Promostyl Scandinavia kommer att hålla föredrag på Formex ”Trender ur ett internationellt perspektiv”. Här kan ni läsa Saras tips:

”Om man har en dag över tycker jag att man ska ta båten ut till Artipelag. Helt underbar resa, fantastiskt ställe som dessutom serverar väldigt god mat. Tänker själv försöka komma dit och se Ett, två Träd :). Jag tänkte även försöka hinna med utställningen The Fashion World of Jean Paul GaultierArkitektur- och designcentrum. Min vän Cay Bond rekomenderar denna. Museet Fotografiska är också ett underbart ställe och nu pågår en utställning med Helmut Newton. Cay säger också att Tjoget vid Hornstull är ett nytt hangout. För fika är Tesalongen på Svenskt Tenn mycket väl värt ett besök. Och snart ska jag på middag på Oaxen Slip på Beckholmen och det ska bli spännande.”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Intervjuer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s