Tips till dig som besöker Stockholm i augusti – del 1

Stadsbild city

Det finns en mängd roliga och fantastiska ställen att upptäcka i Stockholm. Om du har tid över när du är här i anslutning till Formex mässa så har vi några personliga tips till dig. Vi frågade bland andra våra föreläsare om deras favoritställen i stan och här kan du läsa några av dessa tips! Del 2 publicerar vi lite längre fram, så håll utkik här.

Thomas Lundqvist från företaget Brainscan kommer att föreläsa på Formex ”Att gå från ord till handling” och här kan ni läsa Thomas tips:

”Utgå ifrån Rålambshovsparken (T-bana Fridhemsplan), ”Rålis” i folkmun. Därifrån promenerar du längs vattnet bort mot vårt vackra stadshus, byggt 1923. I detta hus styrs staden Stockholm som med sina över 40 000 medarbetare är en av Sveriges största arbetsgivare. Sedan viker du av mot vänster och vandrar vidare längs kanalen på vänstra sidan av kajen. Avsluta med en bit mat på Restaurang Hongkong. Ser inte mycket ut för världen men serverar de bästa Szechuan-rätterna i världen! (Kungsbro Strand 23, 08-6537720.) 2. Utgå ifrån NK, vårt bästa varuhus i Stockholm och promenera sedan nedåt mot vattnet. Gå vidare längs Strandvägen och vik av höger ut på Djurgården som är ett av världens tio mest besökta resmål (ca 15 miljoner besökare per år). Efter bron tar du direkt till höger och förbi Junibacken där jag tidigare var VD. Ett höjdarställe om du har små barn! Om du vill vara lite ”inne” besök Restaurang Josefina (Galärvarvsvägen 10, 08-6641004). Dyrt, men skönt häng om vädret är det rätta. Avsluta sedan med en bit mat och gör som miljoner besökare gjort tidigare, ta en plankstek på Villa Godthem (Rosendahlsvägen 9, 08-50524415).”

djurgårdsbron
Djurgårdsbron

Marie-Louise Hellgren från Studio Marie-Louise Hellgren Design kommer att hålla ett föredrag på Formex ”Från spill till stilren stol”. Här kan ni läsa Marie-Louise tips:

”Promenad på Monteliusvägen på Söder med utsikt över Stockholm och Stadshuset. Efter det, promenera ned och ta Djurgårdsfärjan vid Slussen till Djurgården, Se ”Home sweet home”på Liljevalchs, ytterligare en promenad och sedan en middag på Oaxen Krog & Slip, Beckholmsvägen 26. En fantastisk restaurant, snygg inredning, bra mat och framförallt en äkta känsla.

Eftersom min Studio ligger på Malmgårdsvägen 14, vid Vita Bergs Parken (det växer stockroser längs hela gatan) så passa på att titta i mitt skyltfönster där jag visar Re:design under Formexdagarna och besök gärna Handelsträdgården på Malmgårdsvägen 53. Öppettider Ons-Fre 11-15 med ett tillhörande kafe, en mycket oväntad upplevelse mitt i stan.

För alla Vintageälskare så ligger Sivletto, på Malmgårdsvägen 16-18. Efter att ha tagit sig ned för en smal vindlande trappa så öppnar sig en oändligt stor butik och kafe, med mängder av produkter.”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s