Drottningen av Kungsan

wpid-2013-06-13-19.49.54.jpg

I veckan som gick sprang vi på entreprenören och nätverksmästarinnan Maria Forssén. Maria driver sedan nio år galleriet So Stockholm i Kungsträdgården, hon har grundat det kvinnliga nätverket Shenet och det är också Maria som är den drivande kraften bakom Trendgalan, en dag om året fylld av inspirerande föreläsningar och möten.
Att kalla So Stockholm ett galleri är aningen missvisande. Visserligen hyste lokalerna en gång i tiden ett traditionellt konstgalleri, men när Maria flyttade in började det hända saker.

– Idén är att samla grupper av olika människor som har något intressant att säga. Vi tar hit dem och ser vad som händer. Det handlar mycket om kärlek och ”jäklaranamma”.

Events, utställningar, happenings eller seminarium på So Stockholm kan vara i allt från några timmar en kväll till någon vecka eller två. Galleriet byter ständigt skepnad och det händer saker hela tiden. Just denna helg (14-16 juni) presenterar modedesignern Jenny Grettve, skulptören Karin Wiberg och fotografen Vincent Skoglund sin projektutställning ”Skogen i mig”. Skynda dit, den är alldeles bedårande och vacker. Man riktigt hör hur materialen och formerna talar till varandra. Visuell poesi som känns i hela kroppen. Gratis entré. Om du hittar och gillar So Stockholm på facebook kan du själv följa med vad som händer framöver.

Vi släpper inte riktigt greppet om Miss Trendgalan. Innan vi skiljs ber vi henne kort dela med sig av några trender inför vinterns gala

– Då säger jag: 1. Att hjälpa människor välja. 2. Energi och hälsa. 3. Mobile business och pop up stores, man ska finnas där folk är. 4. En bättre väntan, vi ska vara rädda om mellanrummen! 5. Take it easy but do it quickly!

Punkt nummer fem skulle lika gärna kunnat ha fungerat som beskrivning av Maria Forssén, herself.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s