Papper? Plötsligt ser vi makalös papperskonst överallt

Wingard-8248

Här är tre av våra favoriter just nu:

Hade du vägarna förbi Stockholm International Furniture Fair för ett par veckor sedan la du säkert märke till den makalösa montern för projektet Hello! – Anatomy of Communication. En gigantisk pappersinstallation av arkitekten Gert Wingårdh och finske illustratören Kustaa Saksi.

Enligt projektledaren Sanna Gebeyehu bestod den domliknande strukturen som bildade monterns välvda tak av 11 000 pappersark som monterats med 44 000 fästpunkter i en persiennliknande konstruktion. Det understa arket i varje pappersstapel bar på en del av en gigantisk illustration av Kustaa Saksi. Imponerande!

Wingard-8239

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Bryssel finns minst sagt fascinerande papperskonstnären Isabelle de Borchgrave. Hon gör otroliga tolkningar av historiska modeplagg av papper. Missa inte hennes fina galleri om du har vägarna förbi! Till och med 15/3 ställer hon ut pappersplagg baserade på italienske modeskaparen Fortunys kreationer från början av förra seklet.

rob_for_10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rob_for_09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papperskonstinspiration i världsklass finns också i biografin Irving Harper: Works in Paper från Rizzoli. Här visas ett antal av de över 300 otroliga pappersskulpturer som den amerikanske designlegenden Irving Harper skapade i mitten av 1900-talet – för att motverka stress. Kanske kan vara en bra idé?

index.pperl

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s