Förhandstitt på Anna Kareninas Oscarsnominerade garderob

5663_D017_00338

Kommer ni ihåg Keira Knightleys smaragdgröna klänning i filmen Atonement? Den fick en och annan uppföljare i modebutikerna …

Nu är det dags för kostymören Jacqueline Durran, som skapade den trendsättande klänningen, att visa vad hon går för igen.

I Tolstojklassikern Anna Karenina, som är en av vårens stora kostymfilmer, klär hon Keira Knightley igen. Den här gången i dyrbara Chanel-juveler och en överdådig nostalgigarderob som blandar referenser från olika epoker i modets historia. Femtiotalscouture mixas med 1870-tal. Filmen har Sverigepremiär nästa vecka, den 15/2. En dryg vecka senare, den 24/2, får vi veta om de extravaganta kostymerna är årets Oscarsvinnare. Gillar du looken och har vägarna förbi London kan vi också tipsa om lilla utställningen Anna Karenina Costume Exhibition där ett urval av de mest minnesvärda filmplaggen visas upp i inspelningsmiljöerna på 1600-talsgodset Ham House and Gardens, till och med 4/4.

5663_D013_002125663_D046_000355663_D036_00264_RIMG_4604IMG_4556

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s