Konsten att bo som en fågel

A0407180-2

Varför bo i en låda på marken när man kan flyta ovanpå? Underbara boken Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air från Taschen av Philip Jodidio kan få vem som helst att vilja flytta upp i ett träd.

Några favoriter är romantiska lilla ”Tea House” bland körsbärsblommorna i Japan, fågelbolika kojhuset ”Lake-Nest Tree House” i New York och underbara ”Free Spirit Spheres” i Canada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

va_tree_houses_10

va_tree_houses

Trädkojan är uppenbart ett globalt fenomen. Men, några av de allra mest enastående trädkojorna i boken finns faktiskt i Sverige. Unika Treehotel i natursköna Harads, fem mil från Luleå är rikligt representerat. En hotellanläggning uppe bland trädkronorna med arkitektritade kojor av bland annat Tham & Videgård och Sandell Sandberg. Perfekt för den som vill testa ett riktigt exklusivt kojboende innan man bygger sin egen!

Inspirationen till det udda konceptet kommer förövrigt från fina dokumentären Trädälskaren från 2008 om tre män som söker sig tillbaka till sina norrländska rötter och bygger en trädkoja tillsammans, och om skogens betydelse.

mirror_cube_exterior_22

The Mirrorcube av Tham & Videgård.

ufo_exterior3_

The Ufo av Inredningsgruppen/Bertil Harström.

birds_nest_exterior_2

The Bird’s Nest av Inredningsgruppen/Bertil harström.

För den som har höjdskräck men ändå vill lyxa till det med ett annorlunda boende mitt i naturen kan vi också tipsa om nya Island Lodge i Stockholms skärgård där man hyra in sig i kojlika lyxtält med havsutsikt.

islandlodge

islandlodge1

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konsten att bo som en fågel

  1. Ping: Konsten att bo som en fågel |

  2. Högtflygande plander för framtida butiksägare som vill sälja produkter nära naturen.
    http://butikskommunikation.blogg.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s