Praktfull blomsterglädje!

Så enkelt men ändå så upplyftande och energigivande. Inget kan förgylla vardagen som ett vackert blomsterarrangemang. I sin nya, helt underbara bok Låt det blomma! Om Nobelblommor och annat vildvuxet delar fantasifulle blomsterkonstnären Gunnar Kaj med sig av sina bästa tips om hur man lyser upp vintermörkret med snittblommor. Och är någon som vet hur man snor ihop ett vinnande arrangemang så är det han.

Gunnar Kaj har skapat Nobelfestens uppmärksammade blomsterdekorationer sedan millennieskiftet. I boken, som följer årstidernas växlingar, från gnistrande vinter till mysig julstämning, bjuder han generöst på hemligheterna bakom kreationerna genom åren – både framgångar och misslyckanden. Om planerna inför årets festligheter yppar han däremot inte ett ljud, det får vi se först den 10 december när festligheterna i stadshuset brakar lös igen. ”Festen är en gåva till gästerna och därför detta hemlighetsmakeri kring meny, dekor och underhållning”, skriver han.

Det brukar ta tre dagar att skapa dekorationerna, och tre timmar att montera ner dem. Teman genom åren har varit bland annat mossiga skogslandskap, tårtbufféer och kurbitsmålningar.

Fotografen Charlotte Gawell står för de flesta av de många inspirerande bilderna i boken. Här finns också många handfasta tips, idéer och knep hur man snabbt och enkelt kan förhöja dukningar och hela rum med hjälp av små som stora blomsterarrangemang – som får mig att vilja springa ut och skaffa stora jättefång med blommor, nu!

”Levande blommor är fantastiska som påminnare om livets rikedom, skönhet och skörhet.” Gunnar Kaj.

”Att göra blomsterarrangemang är att visa fram skönheten hos blommorna. Det går inte att designa blommor, men det är möjligt att designa med dem.” Gunnar Kaj.

”Hur många vaser kan man ha? Många, många.” Gunnar Kaj.

”Växter hjälper oss att skapa stämning i våra vinteriden och vi värmer våra frusna sinnen med levande blommor och levande ljus.” Gunnar Kaj.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s