Utblick: Jazz babes på Downton Abbey

Äntligen! I morgon är vännerna från Downton Abbey tillbaka på SVT. Men tiden har inte stått still. När säsong tre drar i gång har sekelskiftsprakten bytts ut mot jazzigt 20-tal. En flirtig art deco-look som kommer stort både i mode- och inredningstrenden. Förutom Downtons inflytelserika dräkter har också förväntningarna på Baz Luhrmanns spektakulära 20-talsfilm The Great Gatsby, med premiär våren 2013, redan fått modevärlden att gå i spinn över den dekadenta eran när kvinnorna klippte av sig håret, började visa benen och dansade natten lång i slanka glitterfodral dekorerade med pärlor, paljetter och fransar som rörde sig förföriskt i takt till den nya jazzmusiken.

Du har väl inte missat att Hallwylska museet i Stockholm ställer ut dräkter från de två första säsongerna av Downton Abbey? Kika in om du har vägarna förbi! De detaljerade miljöerna i det underbara lilla sekelsiftespalatset är mint lika inspirerande som dräkterna. Pågår till och med 6 januari 2013.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s