Christoph Finkel har naturen som leverantör

Genomsympatiske Christoph Finkel beger sig varje vår ut på skattjakt i de tyska alperna och tar till vara på de nedrivna trärester vinterns laviner lämnat efter sig. Träbitarna bär han sedan hem till sin ateljé strax utanför skidorten Obersdorf. Där förvandlas fjällfynden till poetiskt vackra skålar. Varje objekt är naturligtvis unikt.

– Jag arbetar mycket med lönn. Alla träslag bär sin egen karaktär som jag försöker locka fram. Det går aldrig riktigt att bestämma hur resultatet ska bli. Visst har jag vissa föreställningar om hur objekten ska se ut när jag börjar, men det kan ändras under processens gång.

När skålarna väl funnit sin form måste de, likt vin och ost, lagras i en period innan de mognar, eller snarare torkar. Vanligtvis tar proceduren mellan tre och sex månader.

– Naturens egen skapelseprocess är vacker nog så jag är försiktig med att tillföra någon onödig behandling. Det kan hända att jag sandpapprar dem inuti en aning, men mycket mer blir det  inte.

– Svenskarna tycks uppskatta min naturnära filosofi, avslutar Christoph. Jag har fått mycket uppmärksamhet under mässdagarna.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s