Konst + design = Konstig Design

Konstig Design är ett kombinerat konstnärs- och designföretag som drivs av konstnären Emma Sjödin. Främsta tekniken är teckning och akvarell, som blandas med grafisk illustration. Inspirerad av växter och insekter, pelagoner, höstlöv, snäckor, sländor och fjärilar skapar Emma väggbonader, brickor, skärbrädor och underlägg. Vardagsprylar som är små konstverk. Det låter så harmoniskt och skönt?

– Det är precis vad det är. Produkter som skapar estetik i vardagen, instämmer konstnären och företagaren Emma Sjödin. Som själv håller till i en ateljé iTranås och som har sina tillverkare spridda runt om i landet. Allt görs i Sverige.

Det är nästan som att man inte vill använda dina saker utan bara sätta upp dem på väggen eller något. 

– Jo, men man ska använda dem. Det är ju bruksföremål, de ska vara både praktiska att använda och konstverk i ett. Jag försöker ständigt hitta nya användningsområden. Alldeles nyligen har jag plockat fram en pelagongobeläng och ett insynsskydd med pelagonmotiv att sätta i fönstret. Just mina pelagontryck har blivit så omtyckta och säljer riktigt bra. Dagen innan mässan öppnade skickade jag iväg ett stort parti till Rosendals trädgårdar, där går de åt som smör.

 

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s