Tioårsjubileum för Snö

Bland smarriga snittar och välkyld champagne och allehanda vackra smycken hittar vi grundaren till framgångsrika Östersundsföretaget Snö Lena Jonsson–Näslund.

 

 

Grattis till tio år, hur firar ni?

– Med en storartad middag på Långbro Värdshus imorgon kväll. 250 gäster från Sverige och utomlands. Det ska bli jätteroligt. Men egentligen har vi firat hela året.

Du startade ditt företag i helt fel ända!

– Haha, ja det kan man säga. Jag hade redan bestämt mig för namnet och nästa steg blev att fylla det med innehåll. Tvärtemot vad jag lärt mig på alla kurser i strategisk marknadsföring. Men det har ju fungerat. Vi är undantaget som bekräftar regeln!

Lena är själv i högsta grad delaktig i designen av Snö:s produkter. Utvecklingen har gått från ett litet familjeföretag med pärlor och kristaller som basprodukter till ett internationellt bolag där 60 % av varorna går på export. Sortimentet har breddats och man jobbar numera även med bland annat glas och läder. Som ett modeföretag med allt kortare säsonger och en målgrupp som består av allt från 19-åriga tjejer till 90-åriga damer.

Ni har en tjusig monter och vackert namn; hur har det gått på mässan hittills?

– Vi har varit med i åtta år nu och jämfört med tidigare är det förvånansvärt mycket folk redan från start. Bra drag. Mycket bättre tryck än på länge.

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s