Konsthantverk är en trend i sig

Konsthantverkscentrum har 820 medlemmar spridda över hela landet, 30 av dem ställer ut i B-hallen. Ett paradis för den som söker det unika. Vi fick en mysig pratstund med organisationens vd Mio Schlegel.

Hur blir man konsthantverkare?

– Det finns många vägar att gå, de flesta av våra medlemmar har en kandidatexamen från någon av högskolorna inom området. Det är också huvudkriteriet för att bli medlem i K.H.V.C. Dessutom har vi ett antagningsförfarande en gång om året då man får visa upp sig inför en jury.

Är det en tuff tillvaro?

– Ja, det är mycket man måste behärska. Först ska man formge, sedan tillverka, marknadsföra, sälja och leverera. De flesta är egenföretagare så det är ett ensamt jobb. Det är där vi kommer in i bilden. För att hjälpa till. Formex är ett bra exempel på vår verksamhet. Detta är vår 37e mässa så det är klart att det är givande för våra medlemmar. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att utbyta kollegiala erfarenheter.

Vad vill ni förmedla med er närvaro på Formex?  

– Kreativitet, unicitet, våra produkter finns ingen annan stans. Detta är ett ypperligt tillfälle för våra medlemmar att få ut sina produkter på marknaden.

– Inom konsthantverket pratar vi sällan trender, det är nog så att konsthantverk är en trend i sig! Med sitt eget uttryck.Vi vänder oss ju till dem som är sparsmakade och söker sig bortom det masstillverkade och som tycker att det är värt att lägga några kronor extra på kvalitet. Det finns många aspekter på konsthantverket som ligger i tiden.

– Jag tycker att man ska titta på allt. Välkomna till montrarna B04:49-B11:48. Jag lovar att man kommer att hitta något man tycker om. Om inte annat så får man möjlighet att träffa många trevliga utställare. Konsthantverkare är väldigt roliga människor att ha att göra med!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s