Intervju: Monika Holmqvist för Coco Form

Vår fjärde intervju är med Monika Holmqvist för scenografibyrån Coco Form som fick ett spännande uppdrag för Formex räkning.

Coco Form

Trendzonen blev ett drömprojekt…

Fyra internationella trender som skulle tolkas ur ett nordiskt perspektiv. Så löd direktiven när Eskilstunabaserade scenografibyrån Coco Form fick frågan om de kunde tänka sig att ta sig an utformningen av nya Formex Trend Zone. Ja, om vi får kalla utställningen ”Vägen till den nordiska drömmen” och ta med besökarna genom fyra surrealistiska och drömlika miljöer, blev svaret. Det kan ni väl få, sa mässan och så var arbetet igång.

– Ett fantastiskt roligt uppdrag särskilt eftersom vi arbetar med fyra olika drömmar och inte behöver välja utan får vältra oss i all den bästa formgivningen just nu.

Monika Holmqvist för Coco Forms talan i egenskap av medgrundare och en av sex medarbetare på den efterfrågade scenografibyrån. Som alltså håller till i Eskilstuna men som har hela Mälardalen inklusive Stockholm som sitt arbetsfält och ibland gör små avstickare till t ex Västkusten eller Norrland. ”Vi gör scenografi och dekor till evenemang, mässor, stora fester och skyltfönster”  berättar Monika ”och vi hittar på nya koncept till varje ny kund” fortsätter hon.

Inför Formex Trend Zone går funderingarna ungefär så här:

– Framför allt vill vi att det ska vara roligt med formgivning och inredning, det har alltför länge varit så allvarligt och pretentiöst. Så vi presenterade ett samlingstema som gjorde det möjligt för oss att omfamna den trendbrief vi fick inför mässan. Idag är den nordiska formgivningen stor internationellt så därför ville vi skapa en väg till den nordiska drömmen. En väg utan början eller slut, med den surrealistiska underton som vi själva är så förtjusta i och som dessutom syns alltmer i de trender som är tydligast just nu. Att utgå från drömmarnas värld ger oss också möjlighet att ta ut svängarna ännu mer gällande valet av produkter och det sätt vi lyfter fram dem.
Nu skruvar du upp förväntningarna inför mässdagarna!

– Nej, vi vill inte skapa några förväntningar, vi vill överraska på plats.

Hur vill ni att de som besöker Trend Zone och Vägen Till Den Nordiska Drömmen ska reagera?

– Det spelar egentligen ingen roll. Huvudsaken är ATT de reagerar.

Vad säger du till dem som nu blivit nyfikna på att titta in i utställningen men kanske bara har några minuter över innan de måste stressa vidare?

– Stanna inte till utan följ den tydligt utstakade vägen genom montrarna. Ta in alla intryck på en gång och låt hjärnan strukturera och sortera upp dem i efterhand.

Som en liten vägledning (sic) avslutar vi med att tala om vilka rubriker utställningens fyra teman fått: Milky Way. Silly Walk. Walk the line. Memory Lane. Resten får bli en överraskning…

Läs Formex tidigare publicerade bloggpost om Trend Zone

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Intervjuer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Intervju: Monika Holmqvist för Coco Form

  1. Ping: Rapport |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s