Fler högtider kan ge mer klirr i kassan

Fira fler högtider, tipsar Maria Sandow på Svensk Handel Stil.

Lågkonjunktur och ekonomiskt oroliga kunder? Ingen fara, tror Svensk Handels Maria Sandow. Under mässan ger hon butiksägare värdefulla tips för en försäljningskurva som pekar uppåt.

– Butiksägare borde samarbeta mer, bilda team och skapa små och stora event, sa Maria Sandow på den första föreläsningen av fyra under Formexdagarna.  Hon menar också att många stirrar sig blinda på konsumenternas åldersgrupper när man i stället borde fokusera på vilken livsfas de befinner sig i.

– Det är viktigt att man vågar välja sin målgrupp, men då är det bra att veta var i livet den befinner sig. Om de är i familjefasen eller i en fas då de konsumerar enbart för egen del. När man tagit reda på det är det lättare att bygga en genomtänkt strategi.

Och kanske ska man inte ens se på sin målgrupp som ”kunder”, utan snarare som ”fans” eller som ”vänner”.

– Konsumenterna vill känna sig sedda, utvalda och få personlig service. Det blir allt viktigare, konstaterade Maria och gav ytterligare ett tips för merförsäljning:

– Fira fler högtider. Olika kulturer firar till exempel nyår vid olika tillfällen. Där finns otroligt mycket att göra. Och glöm för all del inte turistshoppingen. Den är stor!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s