Så föds ett tema

Kajsa Falck-Torlegård i aktion under arbetet med att komma på Formex trendtema Glorious Mix.

En fråga vi på Formex ofta får: Hur kommer ni fram till Formex olika teman? Kajsa Falck-Torlegård leder arbetet. Här berättar hon i tre steg hur Glorious Mix föddes.

Steg 1: Inhämta inspiration

”Det här är bland det roligaste som finns! Målet är att veta vilka trender som blir starka framöver. Det är ett detektivarbete där vi åker till olika mässor, där Maison & Objet i Paris är viktig. Vi lyssnar till föredrag hos trendbyråer och dammsuger världens magasin. För januarimässan träffade vi Vincent Grégorie på byrån NellyRodi, vilket var otroligt inspirerande. Vi har kommande teman i bakhuvudet hela tiden, det blir som en yrkesskada. När en mässa avslutas, har vi redan grunden för nästa mässa klar.”

Steg 2: Hitta känslan

”Vi har samlat all research i en bank. Här finns bilder, färgkartor, filmer, magasin, ord och uttryck. Hela Formex-teamet diskuterar löpande vilken känsla vi vill föra fram. Jag sammanställer sedan materialet från banken och tänker hela tiden på vad som fungerar hos oss i Skandinavien. Till januari ville vi fokusera mer på design och få en mer avslappnad, elegant känsla med en humoristisk twist. Det handlar mer om stil än pengar.”

Steg 3: Sätta namnet

”Det svåraste är att med bara några ord beskriva känslan. Förra mässans tema, happy, var ganska lätt att sätta. Glorious Mix tog längre tid. Jag kom ihåg när vi kom på det. Jag satt och bläddrade i våra utvalda magasinsartiklar när Formex projektledare Chicie Lindgren kom förbi. Vi spånade och bläddrade. Vi hade varit inne på ’glamorous’, men tyckte inte det var lite smalt och inte passade oss i Skandinavien. Plötsligt såg jag en bildtext i en engelsk tidning. Där stod det ’glorious mix’. Jag visade Chicie och det kändes direkt i magen att det var perfekt: öppet för tolkning, positivt och uttrycket betyder ’salig blandning’. Vi tittade på varandra och sa: Vi kör!”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Så föds ett tema

 1. http://tingelings.devote.se skriver:

  Åh, vad spännande. Gillar verkligen temanamnet och att det handlar mer om stil än pengar. Men måste säga att det första jag tänkte på när jag såg ert grafiska maneér, var exklusivitet a la Pucci/Chanel. Men ni brukar ju alltid få till det på ett utomordentligt sätt, så jag ser fram emot mässan.

 2. Helena [ROOM AND SERVE] skriver:

  Vilket härligt arbete du har 🙂
  http://roomservice.blogg.se

 3. Kajsa skriver:

  Härligt att du gillar namnet. Välkommen till Formex och se hur våra kreatörer tolkar temat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s