Vårfixa huset

Med våren runt knuten och varmare väder börjar det bli dags att vårfixa huset och trädgården, så att du har allting i perfekt skick inför sommaren.

Det kan vara bra att passa på under långhelger och ledigheter som till exempel påsk för att ta tag i lite större projekt som annars är svåra att komma igång med, men du kan förstås också ägna dig åt att fixa alla småsaker
hus

Storstäda inne och ute

Det är lätt hänt att saker blir liggande, både inne i huset och i trädgården. I synnerhet när det är mörkt och kallt blir man lätt trött och vill inte alltid röja upp.

Nu när ljuset återkommer kan det vara ett bra tillfälle att städa hemmet ordentligt invändigt och att göra sig av med skräp både inne och i trädgården. Med en ordentlig röjning blir det lättare att ta tag i andra projekt.

Åtgärda surdegarna

Alla har vi surdegar som ligger och väntar på åtgärd, men som vi aldrig riktigt tar oss tid till. Det kan vara ett rum som behöver tapetseras om, tak som behöver målas, rörinstallationer som måste ses över, kabelhärvor som samlar damm eller så kanske du behöver rikta golv som satt sig.

Se till att passa på om du är ledig någon dag extra under påsk eller i samband med en långhelg och ta hem en hantverkare för att gå igenom jobbet. När du själv är ledig är bästa tiden för att gå igenom arbetet så att det blir som du tänkt dig, utan missförstånd. Med planeringen i hamn kan själva jobbet göras när du är på jobbet eller om du reser bort några dagar.

Passa på nu! Snart är sommaren över oss!