Vackra träslag till köket

För att få in lite skandinavisk design och naturnära färger i köket så är det många som väljer att använda olika träslag. Både när det kommer till valet av skåp, bänkskivor och design av köksö. Men det är också vanligt att många gillar lite större trämöbler att kombinera med. 

Andra alternativ som inte alls är lika kostsamma är att istället fokusera på detaljerna i köket. Investera i snygga och praktiska skärbrädor i trä, brickor, fat eller kanske till och med skulpturer. Det finns många fördelar med att använda sig av fler träslag och vi listar dessa i denna artikel så att du kan göra ett bättre val. Det mesta går även köpa på kitchentime.

Ger ett avkopplat intryck

Naturnära material som trä är ger här framför allt ett väldigt avkopplat intryck och får köket att kännas som en lugn och harmonisk plats. Alla gillar inte trä som material i köket eftersom det kräver aningen mer jobb. Det är till exempel känsligt mot vatten och måste behandlas på rätt sätt för att det inte ska bli fula ringar i materialet. Men det är verkligen mödan värt och kommer göra att du vill spendera mer tid i köket. Dessutom kommer trä göra att köket känns mindre sterilt.

Vilket typ av träslag ska man välja?

Välj ett träslag som passar dig. Det finns mycket olika typer av trä som allt från ljusare björk till mörkare valnöt. Kika runt på olika forum för att hitta inspiration och gör sedan ett val som passar inredningen i resten av hemmet.