Svensk design av fordon

Sverige har länge inte bara varit ett känt ansikte för sina trämöbler. Vi har också en väldigt gedigen och innehållsrik historia och produktion av olika fordon. Allting från flygplan, till bilar och olika designer av moped. I denna artikel ska vi kika lite extra på hur fordonets historia i Sverige har förändrats och hur de svensktillverkade fordonen skiljer sig från resten av världens modeller.

Känd svensk biltillverkare

Volvo är troligtvis den allra största biltillverkarna från Sverige. Även fast varumärket idag har globaliserats och precis som de flesta av världens alla varumärken ägs av ett fåtal större aktörer, så börjar historien på svensk mark. Volvokoncernen startade på Hisingen år 1927 och blommade snabbt ut t

ill den fullfjädrade koncern som den är idag. Målet som grundarna Assar Gabrielsson och Gustaf Larsson hade med Volvo, var att tillverka pålitliga fordon som är säkra att använda. Idag tillverkar Volvo allting från lastvagnar till anläggningsmaskiner och personbilar. Varumärket är känt för sin robusta design på samtliga fordon och som passar för lite olika typer av ändamål.

Även Saab är ett varumärke som är etablerat och som har en lång historia på svensk mark. Tyvärr är Saabs fabriker inte längre i bruk och företaget registrerades för konkurs år 2012.

Säkerhet och konstruktion

Svenska fordons allra största kännetecken är dess konstruktion. Det har länge sagt att det finns ingenting som man åker lika säkert i som i svensktillverkade bilar. Så letar du efter en ny bil som du vill åka både bekvämt och säkert i, så kika på till exempel Volvo eller ett mindre svenskt varumärke som tillverkar fordon.