Skapa ett unikt hem genom att våga

Inredning är en mångmiljonindustri idag. Det finns en uppsjö av inredningsmagasin, bloggar om inredning, youtubekanaler som handlar om ämnet och även poddar som behandlar inredning och stil. Eftersom vi alla lyssnar på samma saker och ser samma bilder är det lätt att du hamnar i en stereotyp som inte alls känns trivsam, unik och härlig när du försöker inreda ditt hem.

De klassiska råden för att skapa ett personligt hem är att våga blanda stilar, och att välja saker med hjärtat. Och visst, det är ju bra tips, men det kan ju lika gärna resultera i ett mischmasch som bara känns helt fel när det har hamnat på samma ställe.

Här ska vi gå igenom några lite mer handfasta tips för att du ska våga gå utanför ramarna och skapa dig ett alldeles eget hem som verkligen känns som ditt.

Tavlor och väggprydnader

Tavlor och andra prydnader på väggar är nog ett av de lättaste sätten att sätta en personlig prägel på ditt hem. För vem mer än du har dina familjebilder, eller exakt samma bilder som du?

Att börja med att välja din väggdekoration enligt helt egna kriterier, och att våga gå utanför ramarna som ges av massmedia och alla tyckare kan räcka långt. Har du favoritfilmer och favoritartister? Sätt upp musik och filmaffischer med dem. Många filmaffischer är både snygga och stilrena.

Var metodisk och plocka bort saker

Om du har kommit till ett läge där ditt hem känns fel och konstigt är det dags att börja om och ta nya tag. Gå igenom rum för rum och känn efter vad det är som skaver. Om det är oklart kan du börja med att ta bort en sak i taget.

Hjälper det inte att ta bort en sak i taget återstår bara det tunga artilleriet: töm rummet helt. Se över vad du har haft i rummet. Välj ut den sak du gillar mest, och flytta tillbaka den in i rummet. Fortsätt med saken du gillar näst mest. Låt inflytten ta tid, och känn efter så att det känns bra under hela processen.

När du hittar en sak som inte känns rätt i rummet tar du helt enkelt ut den igen. Sakerna som blir över kan du prova med i andra rum. Passar de inte där heller är det dags att göra sig av med dem.