Nordisk design lockar hela världen

Det är något speciellt med den nordiska designen. Hela världen lockas och förundras över den. Stilren men robust, vilket inte är konstigt med tanke på så mycket skog vi har att tillgå som är det vanligaste materialet att bygga i. Tänker man på den svenska landsbygden dyker det för många upp ett rött hus i trä med vita knutar.

 

Oavsett om det är sovrummet med fräscha färger eller köket som innehåller många produkter är det enkelt men funktionellt. Idag är det dessutom lättare än någonsin att inreda genom att enkelt köpa en stavmixer på nätet eller vackra planscher som kommer få pryda väggarna i bostaden.

 

För svenskar är den nordiska designen kanske inte så speciell, men tittar man runt på andra länder i europa eller USA kommer man upptäcka att det är något väldigt speciellt som vi faktiskt har. Istället för trånga och mörka rum är det ljust och luftigt, ofta rätt spartanskt och enkelt inrett som ändå skapar en härlig stil och känsla. Istället för att inte vilja se den nordiska designen borde svenskarna vara stolt och lyfta fram den ännu mer. Inred hemmet i med en stilfull känsla och se till att verkligen trivas.