Julklappstips till designintresserade herrar

Även om mycket av den nordiska designen är relativt neutral i sitt uttryck, kan vi på Studio Formex tycka att de allra flesta designmagasin och stylingar vi ser är vinklade åt en mer feminin stil. Och inget fel i det, men det gör att det inte faller sig lika naturligt att komma på bra idéer till julklappar till designintresserade män. Så idag tänkte vi försöka hjälpa alla er som har en designintresserad herre i er närhet, genom att tipsa om några saker som vi själva skulle kunna tänka oss att ge eller få.

Personliga saker

Eftersom vi är många som lever i parförhållanden idag kan det vara svårt att låta den egna stilen genomsyra hela hemmet. Oftast har ju partnern också åsikter, och det är inte alltid de stämmer överens med varandra. Alltså är de flesta hem en kompromiss mellan två viljor och smaker.

Men när det gäller de personliga sakerna så är det faktiskt helt ok att låta den egna smaken styra helt och hållet. Det svåra med att ge någon personliga gåvor är just att de är personliga. Så om du inte är helt säker på att mottagaren kommer att älska klapparna, se till att få kvitto med bytesrätt.

Med det sagt, så skulle vi älska att få en riktigt bra och snygg hårborste. Eller, för den som kör det andra alternativet, en justerbar trimmer med bra batteritid så vi slipper använda sladd. Ett stilrent rakset för den som är slätrakad, eller skäggvårdskit för den som har skägg är också trevliga presenter som kan ge en känsla av flärd till vardagliga aktiviteter.

En riktigt klassiskt manligt accessoar är fickpluntan. Välj bland massor av snygga pluntor, och kombinera den med en flaska av mottagarens favoritsprit. Om designen passar mottagaren kan du ta med pluntan till en juvelerare och få den graverad med mottagarens initialer.

Till hemmet

Här får du satsa på detaljer som passar mottagaren, men som också passar in i helheten. En varm pläd till hans favoritfåtölj kan vara uppskattat. Eller ett set med lyxiga badlakan i hans favoritfärg, så att badrummet kan få hans prägel ibland.

Om det är så att mottagaren är den som står för grillandet i familjen finns det en uppsjö av snygga och stilrena tillbehör som gör grillandet till en snyggare och ännu roligare aktivitet. Ett förkläde i skinn, en riktigt stabil skärbräda eller en supervass kniv är alla uppskattade gåvor av den som trivs vid grillen. Eller, om han har varit riktigt snäll, så kanske tomten kan komma med den snyggaste av grillar – en Big Green Egg.