Inredningstrender för 2021

2021 kommer bjuda på färgrika interiörer med vackra blomster, ljuvliga nyanser och varma tyger. Det här är också året då vi uppmuntras att vara modiga och kreativa i våra hem – det får gärna sticka ut lite och till och med skära sig lite med galna kombinationer och oväntade inslag. En stor favorit i köket för den annalkande våren är glada textilier som Marimekko kökshandduk och gardiner från Lisa Bengtsson som är känd för sina häftiga och tokiga mönster och färgkombinationer.

Nyckeln är att hitta rätt balans. Med minimala barstolar från Nordal i trä, rotting eller läder kan man matcha med en vågad matta och en maffig takkrona till exempel. Skapa ordning i kaoset med hjälp av symmetri och hög funktionalitet. Se det som att för varje utsvävning ska det finnas ett rofyllt inslag i form av en tom yta, enfärgad möbel eller tyg eller minimal design. Den övergripande känslan är att vi behöver en paus från den skandinaviska minimalismen och att det måste få hända lite. Man måste ta lite chanser ibland, chansa att göra bort sig lite, för att våga visa vem man är egentligen.

Under våren 2021 kommer vi se många lurviga, mysiga mattor, vågade sängöverkast i hippie-stil och 70-talstapeter som får det att kittla i magen av nostalgi. Ja, årtionden flyter samman och skapar en slags tidlöshet och härlig frihetskänsla. Häng upp tavlor du själv har målat och våga uttrycka din konstnärliga sida! Sedan är hemmakontoret ett viktigt inslag för många som arbetar åtminstone deltid hemifrån.