Höstrenovering – huset eller kroppen?

Höstrenovering har vi alla hört talas om, men vad sägs om att göra en höstrenovering på sig själv i år? Vi är bra på att ta hand om våra hus med vackra interiörer och snygga möbler och ett golvlyft här och där, men vi förtjänar också att rå om oss själva med lite hudvårdsrutin, infrabastu, mani-pedi och även lite nya kläder för att piffa upp garderoben.

 

Det är mer och mer att vi lutar åt att göra våra egna ansiktsmasker, eftersom vi då kan använda ekologiska produkter, göra fräscha mixar och då vet man precis vad man smetar på sin hud. Det är också enkelt att göra en ansiktsmask hemma. Ta till exempel en halv avokado, en matsked honung och en matsked kakao. Blanda ihop det till en smet och låt det verka på hela ansiktet i 10-15 minuter. Sedan har du en återfuktad hud med vacker, naturlig lyster.

 

Men om du har porer kan vi tipsa om en annorlunda mix, med en äggvita och en tesked citronsaft. Skumma äggvitan och vispa i citronsaften som sedan appliceras på huden i ett lager. Täck det första lagret med hushållspapper och komplettera med ett till lager av ansiktsmasken, så att pappret fastnar ordentligt. Låt det verka i 15 minuter och skölj av med kallt vatten.

 

Avslut alltid en ansiktsmaskbehandling med en återfuktande dagkräm och håll dig till en eller högst två ansiktsmasker i veckan. Lagom är bäst, vilket också gäller hur lång tid du har på dig ansiktsmasken, så det är bäst att följa rekommendationerna.