Gör en sminkhörna hemma

Om det är bråk om badrummet där hemma och damerna dröjer för länge framför spegeln kanske det är dags att arrangera en sminkhörna i sovrummet eller någon annanstans i hemmet där det finns plats? Det behöver inte vara så svårt att få till en sminkhörna. I det minsta behöver du en spegel och ett bord och en pall att sitta på. Det kan vara en tjusig möbel med inbyggd spegel och lådor eller en mer improviserad variant där du skapar din egen variant med det du hittar på Blocket – det är upp till smak och budget!

En riktig makeup-spegel med starka ljus är så klart ett bra alternativ, men det går även att dra en ljusslinga längs en vanlig spegel och hänga den över sin byrå. I detta fall kan man använda byråns översida till att arrangera sitt smink och sina krämer och smycken med hjälp av små plastetuier. Då kan du ha en liten box till isadora + makeup/smink och en specifik hållare till läppstift och även sminkborstar. Hur smidigt som helst!

När man har en sminkhörna blir det roligare än någonsin att sminka sig. Där kan du även samla dina parfymer och smycken för att ha alla skönhetsprylar på en och samma plats. Komplettera gärna med en extra lampa så att du har bra ljus och kan se detaljerna och färgerna ordentligt. Sedan kan du sminka dig i din egen takt och utföra dina härliga skönhetsritualer i lugn och ro utan att någon bankar otåligt på dörren!