För hem konsten

Allt fler städer har börjat engagera sig i att föra konstverk framåt i samhället. Man vill uppmärksamma varandras verk och skapa en gemenskap mellan människor då utställningar är ett roligt event många tycker om att delta i.

Några städer som engagerar sig extra är exempelvis Örebro som var fjärde år har en så kallad “Open art” på gatorna där konstnärer, designers och arkitekter ställer ut sina olika verk. Även Stockholm och förorter runt om väljer att belysa många människors alster. I Tensta har man bland annat valt att låta 13 olika konstnärer få ha sina konstverk runt om i butiker och i centrala Tensta i hopp om att få fler människor att besöka områdena, men också för att sprida den svenska kreativa kulturen.

Konst som pryder gatorna skapar en trevlig miljö för de människor som ser det, så varför inte låta den miljön även flytta in i ditt egna hem? Man kan hitta flera olika posters på nätet för billigt pris och pryda sitt hem efter den inredningsstil som tilltalar en mest. Om man föredrar att hålla sig till det stilrena minimalistiska dragen är det nästan bara en fördel att pryda väggarna med snygga svartvita motiv och på så vis göra en brytning från de vanliga neutrala grundfärgerna.

Dock är det inte endast posters som klassificeras som konstverk utan även vissa inredningsföremål och möbler. En fåtölj med speciell design kan klassas som ett konstverk, porslin med vackra motiv likaså. Det gäller att använda ögat för det som tilltalar en mest. Färgvalen på möbler och detaljer har stor betydelse för hur helheten kommer att se ut. Så om du strävar efter att få till en nordisk design i ditt hem så är ett tips att gå i neutrala nedtonade färger, som bland annat grönt, blått, brunt men också grått och vitt.