Fina julmarknader i Stockholmsområdet

Även om det är en del julmarknader som kommer att vara stängda i år tror vi ändå att det kommer vara en del som håller öppet med regler för social distans. Vi kan inte garantera vilka marknader som är öppna eller stängda, men vi ville i alla fall berätta om våra favoriter som vi alltid återkommer till, jul efter jul. I Stockholm är det julmarknaden på Skansen som vi aldrig, aldrig vill missa. Den fina omgivningen, de söta djuren och de gamla byggnaderna skapar en otroligt stämningsfull julmarknad.

När vi besöker julmarknaden på Skansen brukar vi också dansa runt granen till Julorkestern och dricka glögg i stora mängder med lussekatter och pepparkakor i stora lass. Ja, det blir en del mumsande, inte bara shopping, men vi köper också flera av årets julklappar på julmarknaden och dekorationer till hemmet.

I år ska vi inreda ett kontorshotell Vasastan till jul så det blir att köpa extra julkransar och julbockar och söta små handgjorda tomtar, vilket vi gläder oss åt. Ju mer tomtar desto bättre! En annan stor favorit är Stortorgets julmarknad i Gamla Stan. Det är så klart en svårslagen plats där man gärna strosar runt i några timmar och beundrar allt hantverk och bakverk som pryder de 41 bodarna.

Visst blir det lite glögg och pepparkakor där också, det hör alltid till, men det verkar som att denna marknad är inställd i år på grund av Corona. Om det blir för svårt att hitta en julmarknad som har öppet i år kan man alltid vända sig till Etsy för juliga hantverk!