Ett riktigt snyggt barnrum

Hur gör man för och få till ett riktigt snyggt barnrum? Finns det möjlighet att tänka nordisk design också för barnens rum? Inreder man rummet innan barnet är fött är det lättare att själv vara med och påverka jämfört om barnet har hunnit bli några år och själv vill vara med och bestämma. Grunden i rummet kan ändå gå i de nordiska färgerna. Ljusa färger på väggarna och små inslag av nordisk design i färg och form på möbler exempelvis. Leksakerna som barnet ska använda måste man nästan acceptera kommer vara i färger och former som inte är enligt nordisk design.

 

Det kan vara väldigt lockande att ha ett barnrum som ser ut som på inredningsbilder måste man någonstans också acceptera att barnet kan ha andra åsikter och tankar än vad man själv har. Det kan också gälla tavlor och bilder på väggarna, liksom tapeter när barnet väl blivit äldre.

 

Är man riktigt intresserad av inredning och tycker att det är väldigt viktigt kan det ändå vara svårt och acceptera att man inte helt får vara med och styra. Istället kan man tänka till då det är dags för födelsedagspresenter och julklappar. Då kan man köpa sådant som passar in utifrån den stil man vill ha i hemmet, samtidigt som det också ska vara roligt för barnet. Ställ alltid barnets önskemål i fokus och försök att tillsammans hitta en bra väg som kan göra er båda nöjd och glad, på så sätt kan också barnet bli intresserad av inredning.