Designdestination Åre

Såhär års är det många som semestrar i fjällen, med frisk luft och skidåkning. Vad kan passa bättre än att kombinera detta med en massa härlig design?

Om du väljer Åre som destination för din vintersemester har du alla möjligheter att få en hel massa design på köpet. I Åre har det poppat upp en mängd mindre företag med stora ambitioner, både vad gäller produkter och designen av desamma.

Självklart får du inte glömma skidåkningen när du är i Åre – den är ju i världsklass. Dra en repa i 8:an, världscup-backen, eller ta liften hela vägen upp på toppen och njut av den vidsträckta utsikten innan du kastar dig ner för branterna.

Skulle du behöva lite snällare backar för att komma igång, eller för att lära barnen stå på skidor, så finns det självklart också. Vill du låta någon hjälpa dig att utvecklas bokar du en plats i skidskolan, och får uppleva det allra bästa av Åres skidbackar samtidigt som du lär dig både carving och stoppsladdar.

Boende

Inkvartera dig på designhotellet Copperhill Åre för ett boende som har allt du kan önska. Här njuter du av krispiga lakan, snygga möbler och en stilsäker inredning med en mängd designinspiration, samt givetvis av en god natts sömn! Dessutom är frukostbuffén värd att drömma om, med nybakat bröd, äggröra, massor av pålägg och baljvis av kaffe.

Inredningsdesignen från hotellrummen går igen även i möblemanget i restaurangen. Här kompletteras dessutom miljön av den fantastiska maten, som är nyskapande och fantastisk. Kockarna fokuserar på att använda lokala råvaror i säsong så långt det är möjligt, vilket ger en ombonad och välkomnande känsla.

Åre chokladfabrik

1991 startades Åre chokladfabrik av tre vänner, och sedan dess har man utökat både sortiment och lokaler regelbundet. Idag tillverkas chokladpraliner i 30 olika smaker, och de ikoniska strutarna är lätta att känna igen där de finns över hela Sverige.

Pralinerna tillverkas av lokala råvaror och sådant som finns på fjället – hjortron, lingon och blåbär bland annat. I fabriken tillverkas praliner, kola och bräck för hand och med stor omsorg, vilket tydligt märks på smaken – det smakar kärlek och omtanke, utöver de delikata chokladsmakerna.