Därför älskar världen nordisk design

Norden har ett gott rykte i designvärden för sin anspråkslösa design som är både elegant och praktisk. Trender kommer och går i vågor med varierande nivåer av rustika inslag, spännande material och lekfulla element, men det är ändå det enkla som ligger till grunden för det som gör att världen älskar nordisk design.

Vi har många talangfulla formgivare att vara stolta över i Skandinavien. Det danska varumärket House Doctor har mycket att erbjuda inom nordisk design. Det är ett märke som är dedikerat åt att låta livsglädjen flöda – precis den affirmativa glädjen vi associerar Danmark med. House Doctor är ett familjeägt företag som tillverkar soffor, stolar, belysning och textilier i en stil där minimalism möter värme och personlighet.

Ett hem består av så många detaljer och prylar och möbler att det lönar sig att hålla sig till enkel formgivning i grunden och sedan sätta pricken över i:et med några spännande detaljer. Den jordnära attityden som regerar i stor del av norden har försett oss med ett inre lugn som gör att vi har lättare för att skapa en frid och en stillhet som är just anspråkslös. Detta reflekteras i våra interiörer.

Kanske har vi också vintermånadernas mörker att tacka! Det är när det är kallt och ruggigt utomhus som vi spenderar stor del av våra dagar inomhus och därför gör vi det extra mysigt och fint hemma. Kom ihåg att bjuda in lite naturmaterial och fina växter i ditt hem för att skapa en skön atmosfär.