Dags att tänka på påskpynt

Nu är det dags att börja tänka på påskpynt. Påsken närmar sig med raska steg och nu är det inte långt kvar. Så hur pyntar du bäst ditt hem på ett snyggt och väldesignat sätt? Lugn, bara lugn, vi hjälper dig att få till påskstilen utan problem.

Ljusa, lätta färger är typiskt för påsk, och klassiskt är gult, ljusgrönt och en blek rosa. Tänk vår och ljus så hamnar du rätt.

På senare år har det visat sig att påskfjädrar inte tillverkas på ett schysst sätt, så undvik fjädrar i ditt påskpynt.

På påskbordet

En duk måste du ha. Välj en vit duk och låt servetterna vara i färg. Välj tygservetter, kanske i linne, för en lyxigare känsla. Ljusstakar med gula eller ljusgröna ljus är snyggt, och kan matchas med servetter.

Låt serveringsfat och skålar få vara i färg – även här kan du hålla samman färgerna genom att välja ljust grönt, blekt rosa och gult porslin. På det sättet blir det snyggt med vitt matporslin och det är smart för de flesta av oss kanske inte har en speciell påskservis som vi använder en gång om året.

Färga gärna äggen och låt dem bli en del av prydnaden på bordet. Ett alternativ här är att skaffa en ägghuva, till exempel finns det snygga på Svenskt Tenn, som håller äggen varma samtidigt som den pryder bordet.

Påskpynt i hemmet

Ett påskris i en stor vas är ett snyggt blickfång. Pryd det med skira glasägg och små färgade korgar, eller ersätt fjädrarna med färgade bomullsbollar. Även här kan du hålla dig till färgtemat som du har valt för dukningen. Om du är pysslig av dig kan du färga och blåsa ur ägg som du kan hänga upp som pynt.

Påskliljor och pingstliljor är givna blommor på påsk, men även tulpaner är fint och ger en vårig känsla. Stora fång tulpaner känns lyxigt, medan små tète à tète (det vill säga en mini-påsklilja) är lite roligare och kan placeras ut på passande ställen.

En skål med små chokladägg, antingen i snygga färger i sig själv eller med omslag i färgat papper kan vara ett sätt att ta upp färgtemat i andra delar av huset.