Ändra inredning efter säsong

Ett ombonat och trevligt hem kommer att ge dig en mer varm känsla och du kommer även att kunna koppla av bättre. Men humöret och inredningen behöver också ändras lite beroende på vilken säsong det är. Hur du väljer rätt inredning efter säsong och vad du ska tänka på är någonting som vi ska kika lite mer på här. 

Vilka nyanser bör man välja?

Under hösten och vintern är det många som tycker om mer dova och mörka nyanser, där möbler som inhandlas oftast är i lite mörkare träslag och beläggningar. Inredningsdetaljer i guld och brons är ett vanligt komplement och under december är detta väldigt kompatibelt med julpyntet och alla röda kulörer. Mörka nyanser är perfekt att kura ihop sig i när höstförkylning väl anländer eller det är dags att köpa lusmedel på nätet.

Under våren och sommaren är det dock bättre att fokusera på ljusa nyanser och pastell som reflekterar ljuset och ditt humör bättre. Tygdetaljer i bomull eller linne är perfekt när det är varmare. 

Hur mycket ska man lägga på inredning?

Hur mycket pengar som inredning kostar beror helt och hållet på vart du handlar, vilka material du vill köpa och när på året du köper dem. För att spara pengar kan det vara smart att handla när det är rea eller köpa på second hand om du har en mer snäv budget. Att ändra i hemmet efter säsongen behöver inte kosta mycket pengar utan här kan du göra ett personligt val som är praktiskt och som du känner dig bekväm med.